Xiaomi Mi A2 и Mi A2 Lite

Няма добавени продукти в тази категория.


Новата серия на Xiaomi, Mi А2 излиза на пазара месец юли 2018 година.

На външен вид  имат чусвтвителна разлика - Mi А2 е висок 158.7мм, широк е 75.4мм и е с дебелина 7.3мм, Mi А2 Lite е 149.3мм висок, дебелината му е 8.7мм и е широк 71.6мм. По отношение на дисплея също има значителна разлика, защото при Mi А2  екрана е 5.99 инча, а при Mi А2 Lite е 5.84 инча.

 Въпреки, че Mi A2 Lite е по – бюджетният телефон от двата, се доказва на първо място от тях по отношение на резолюция, съотношение на екран с тяло и пиксели на кв. инч. Двата телефона са с идентични резолюции и съотношение. И при двата флагмана бихте се насладили на страхотни цветове, изостреност и безпроблемно четене  при пряка слънчева светлина.

Xiaomi Mi А2 идва с осемядрения процесор Snapdragon 660,  а Xiaomi Mi А2 Lite е с Snapdragon 625. От тук има разлика и в графичния процесор –  Mi А2 е Adreno 512, а Mi А2 Lite е с Adreno 506. Смартфоните работят добре при натоварвания, нямат забавяния, а играенето на игри предизвиква голямо удоволствие.

Двата модела имат основна камера, която е 12 – мегапикселова с бленда f/1.8, в комбинация с още 20МР, с f/1.8. За камерите може да се говори много. Цветовете са невероятни, вградените функции и ефекти също.

Относно батериите на двата модела ще е необходимо да споменем, че и двата модела поддържат бързо зареждане. При Mi А2 е 3010mAh, a при Mi А2 Lite е 4000 mAh и за около два часа и половина получавате пълна заредена батерия.

При работа, с който и да е от двама модела, няма да видите толкова голяма разлика в операционната система. Менюто е изчистено, а предварително инсталираните приложения винаги могат да бъдат изтрити.

Xiaomi Mi A2 и Mi A2 Lite цена

Xiaomi Mi А2 е основният модел, цената му е по – висока от тази на Xiaomi Mi А2 Lite. И двата  модела си заслужават вниманието. Дизайнът им е невероятен, спецификациите са страхотни, а камерите им правят невероятни снимки, коя от коя по – хубава. Всичко зависи от вас и от това, колко пари сте говори да заплатите.